Kako da uz pomoć aloe vere poboljšate zdravlje?

Kako da uz pomoć Aloe Vera Gel-a (Aloe Vera) poboljšate zdravlje?

izvor: kakopedija.com

Aloe Vera se često naziva kraljicom lekovitih biljaka, a to nije bez razloga. Njena blagotvorna dejstva na ljudski organizam spominju se još u Starom zavetu.

Za “čudotvorna” dejstva ove biljke zna se oduvek, a koristili su je čak i Aleksandar Veliki, Napoleon ialoe_sok1 Kleopatra. Indijanci su je smatrali svetom biljkom, dok je u kineskoj medicini njeno trnje korišćeno kao akupunkturna igla. Danas aloe vera ima široku upotrebu kako u medicini, tako i u kozmetici, a dokazano je da u sebi sadrži više od 200 korisnih sastojaka. Zbog svojih svojstava, ova biljka je širom sveta dobila i različite nazive: fontana mladosti, tihi iscelitelj, nebeski blagoslov… Pročitajte kako možemo pomoći svom zdravlju uz pomoć ove čudesne biljke.

Gel Aloe Vere koji se nalazi u unutrašnjosti lista sadrži ogroman broj hranljivih jedinjenja. Pored toga što u sebi ima 12 vitamina, između ostalog i B12 koji se retko može naći u biljnim vrstama, aloe vera je bogata mineralima koji su neophodni za pravilno funkcionisanje organizma. Tu spadaju, pre svega, kalcijum, fosfor, kalijum, natrijum, gvožđe, hrom, bakar, cink i selen.

Njenim unosom, osiguravamo i 18 od ukupno 22 aminokiseline bez kojih naše telo ne može da funkcioniše. Pored vitamina, minerala i aminokiselina, ova biljka u sebi sadrži i druge, za život neophodne materije, kao što su enzimi, masne kiseline i drugo.

Pored toga što obezbeđuje supstance neophodne za funkcionisanje organizma, aloe vera ima i mnogostruka lekovita dejstva. Njena upotreba može biti spoljna i oralna. Spoljna upotreba podrazumeva nanošenje aloe vere u obliku melema ili namaza, a najčešće se koristi za lečenje toplotnih povreda nastalih usled vatre, smrzavanja, radijacije, struje ili sunčanja. Ova biljka daje izvrsne rezultate kada je u pitanju otklanjanje bola koji izazivaju rane ovog tipa.

Aloe vera ne samo da otklanja bol, nego i sprečava infekcije, potpomaže zarastanje i zaustavlja krvarenje. Pored blagotvornog dejstva kod povreda izazvanih ekstremnom temperaturom, spoljnom upotrebom aloe vere uspešno se leče i akne, herpes, alergije, lišajevi, osip i druge kožne bolesti.

Najdelotvornija je kada se uzima oralnim putem. Kada se pije, aloe vera pozitivno utiče na rad jetre i bubrega, tiroidne žlezde i pankreasa. Pored toga što snabdeva telo potrebnim mineralima i vitaminima, ona otklanja iscrpljenost i detoksikuje organizam. Povoljno utiče na krvotok, a pomaže i kod reumatskih oboljenja. Zbog svog antibakterijskog dejstva, ona sprečava sve vrste infekcija. Redovnom upotrebom aloe vere rešavaju se problemi nesanice i depresije, a neophodno je napomenuti da se “kraljica” lekovitih biljaka uspešno koristi i kod posledica hemoterapije.

Saveti o Aloe Vera Gel-u

Aloe vera je izuzetno efikasna kod ljudi koji se odvikavaju od pušenja i alkohola.

Pored svih svojih blagodetnih dejstava, aloe vera organizam dovodi u ravnotežu i jača imunitet.

Upozorenja

Aloe veru nije preporučljivo koristiti u trudnoći i kod hormonalnih poremećaja.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

× 4 = 40

.