Nature Min – Minerali sa dna mora

 

Važnost mineral u ljudskoj ishrani mnogima je malo poznata, a većini potpuno nepoznata. U svakodnevnoj ishrani uglavnom nema dovoljno mineralnih materija, ili ih nema ili nisu prisutne u odgovarajućim proporcijama. Bez dovoljnog prisustva minerala u organizmu ne mogu ni uneti vitamin da se iskoriste na pravi način.

Natur Min

Minerale organizam ne može stvarati vec ih mora uneti putem ishrane. Potrebe organizma za nekim mineralima su veće i njih nazivamo makroelementima (fosfor, kalcijum, kalijum, magnezijum, natrijum, gvoždje), dok su za nekima manje i njih nazivamo mikroelementima (cink, fluor, jod, kobalt, hrom, mangan, molibden, bakar, selen).

Bez obzira sto su potrebe za mikroelementima (oligoelementima) male i mere se mikrogramima, njihovo prisustvo je neophodno za očuvanje zdravlja.

Lako se može dogoditi da nedostatkom samo jednog oligoelementa dodje do ozbiljnih poremećaja u organizmu, jer baš on moze poremetiti sinergizam (sadejstvo) izmedju vitamina i minerala. To znači da vitamin bez mineral ne mogu da obave svoju funkciju.

Naučnim istrazivanjima je utvrdjeno koje su to optimalne količine mineral potrebne da se unesu u organizam da bi on dobro funkcionisao. Natur Min sadrži minerale u takvom obliku u kom se mogu najefikasnije iskoristiti u organizmu.

 

*SIMPTOMI NEDOSTATKA POJEDINIH MAKROELEMENATA*

FOSFOR – nedostatak apetita, slabost, kostobolja, bolovi u zglobovima, nervna oboljenja

KALCIJUM – retko se desava, kod dece izrazava rahitis, kod odraslih dovodi do omeksavanja kostiju

KALIJUM – povracanje, nadimanje creva, slabost misica, nedostatak apetita, nizak krvni pritisak, zedj, nesanica

MAGNEZIJUM – gubitak apetita, slabost, grcevi i drhtanje u misicima, osecaj teskobe, nesanica, ubrzano i neravnomerno lupanje srca, predmentrualne tegobe

NATRIJUM – dehidriranost, nizak krvni pritisak, oboljenja srca, kod beba proliv i dehidriranost

GVOZDjE – malokrvnost, glavobolja, u tezim slucajevima pad imuniteta

*SIMPTOMI NEDOSTATKA POJEDINIH MIKROELEMENATA (oligoelementi)*

CINK – usporen fizicki, dusevni i polni razvoj, sporo zarastanje rana

FLUOR – karies, razredjenje kostiju

JOD – gusavost, usporena razmena materija, nesanica, utucenost, umor, gojaznost, a kod fetusa i dojencadi dovodi do mentalne zaostalosti

KOBALT – zbog nedostatka vitamina B12 dolazi do opasne malokrvnosti, slabosti misica, problema sa crevima, nervnih oboljenja

HROM – retko se desava, ali izaziva slabost, smetenost, depresiju

MANGAN – usporen rast, problem u razvoju kostiju

MOLIBDEN – karies, poremecaj srcanog ritma

BAKAR – retko se desava, posledica je mali broj belih krvnih zrnaca, proliv, promena boje i structure kose

Mineralne materije (natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magneziju, gvozdje, cink, bakar, fluor, jod, molibden, hrom, kobalt, selen, vanadijum, nikl, silicijum) nalaze se u zemlji, stenama, matalima, void i isto toliko su vazni za zivot kao i vitamin.

Učestvuju u telesnoj gradji kao i u razmeni materija, ulaze u sastav različitih enzima i hormona, u ćelijama potpomažu održavanje ravnomernog osmotskog pritiska, sprečavaju stvaranje kisele ili bazne sredine, imaju ulogu u odrzavanju koloidnih rastvora, transportuju kiseonik, jedineci se obavljaju detoksikaciju, omogucavaju reakciju na nadrazaje, pri tom “vode racuna” o normalnom stanju celija i tkiva.

Elementi se u organizmu jedine, snazno deluju jedni na druge. Za pravilno funkcionisanje organizma nije bitno samo to da li u njemu ima dovoljnih kolicina pojedinih mineralnih materija, vec i to da li su one prisutne u odgovarajucim proporcijama. Industrijska prerada, jednolicna ishrana, ambalaza koja nije hemijski neutralna i uticaj stresa, stvaraju neravnotezu u proporcijama mikroelemenata u organizmu.

Ocigledno je da je za pravilno odvijanje zivotnih funkcija od kljucne vaznosti ravnoteza makro i mikro elemenata.

 

* Šta Nature Min toliko izdvaja od drugih proizvoda?

– FOREVER LIVING nam je obezbedio izuzetan preparat u kojem su makro i mikro elementi u obliku helata koje ljudski organizam moze neposredno da absorbuje. Oni se vade sa dna mora iz sedimenata nastalih talozenjem morskih biljaka i zivotinja. U ovim sedimentima, mineralni sastav je prirodno izbalansiran tako da obezbedjuje brzu ugradnju mineral uz maksimalnu iskoristljivost.

NACIN UPOTREBE: 2 puta dnevno po 2 tbl, zene u period menopause 3×2 tbl. dnevno + 3×1 tbl. Forever Kids (za prevenciju osteoporoze) ili jos bolje 2×2 tbl. + Forever Kids 2×2 tbl. + Multi Maca 2×1 tbl. dnevno, kod preloma kostiju 3x2tbl. + Forever Kids 3×1 tbl. + Aloe Vera Gel 3×0.3dcl dnevno.

PAKOVANjE: 180 tableta.

Proizvod stabilan: 4 godine

Detaljnije o proizvodu možete preuzeti klikom na link OVDE

Proizvode isporučujemo u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji i dr.

Proizvode kompanije FLP – FOREVER LIVING PRODUCTS možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 062/521-217

dugme-za-newsletter

[jazzyoptin]