GINKGO PLUS – hrana misli – Najbolja hrana za naš mozak

Ginko biloba je najstarija biljka na planeti Zemlji. Ona je nastanjivala zemaljske prostore pre vise od 200 miliona godina, u doba dinosaurusa i od tada se bitno nije izmenila, pa se po mišljenju mnogih naučnika moze smatrati izuzetno otpornim i prilagodljivim živim fosilom. Pojedini primeri stari su 4000 godina.

Drevni kineski lekari koristili su lišće i seme ginka i izuzetno ih poštovali zbog njihovih svestranih i blagotvornih dejstava. U Ajurveda medicinskim zapisima ginko biloba se nalazi u sklopu onih napitaka koji su služili za očuvanje zdravlja i za dug životni vek.

U Evropu je biljka dospela kasno. Prvi zapisi datiraju iz 1730. godine, al ii tada, ginko se spominje kao ukrasna biljka. Ona je u Evropi “ponovo otkrivena” tek u novije vreme.

GINKGO PLUS – hrana misli

Ginko biloba je izuzetno otporna na sve vrste zagadjenja, virusa, mikroklimatskih poremecaja, pa cak i razlicitih vrsta prirodnih i vestackih zracenja. Postoji podatak da nekoliko primeraka koji su bili izlozeni uticajima atomskog zracenja u Hirosimi zivi i danas.Nepotrebno je isticati da su oni jedina prezivela flora ove katastrofe. Ovo je i glavni razlog zasto su joj naucnici poklonili toliko vremena.

Moderna medicinska nauka priznaje svestrana svojstva ginka, kako u ocuvanju zdravlja, tako i u lecenju mnogih poremecaja. Ginko biloba je u Evropi najpopularnije i najsire korisceno prirodno lekovito sresdtvo; samo u Nemackoj je u 1988. godini izdato preko 5 miliona recepata ginka.

Istrazivaci lekovitih svojstava ginka najvise isticu njegova snazna ANTIOKSIDATIVNA svojstva, koja poticu od visokog sadrzaja flavonoida. Lisce ginkgo bilobe pored ostalog sadrzi flavonoide – prvenstveno: kempferol, kvercetin, izoramnetin i druge glikozide, proantocijanijine, terpene neoflavonoidnog porekla i to: bilobalid i ginkgolide A, B i C: lignine, etericna ulja i tanine.

 

Koje su to primene GINKGO PLUS – hrana misli?

Do danas su izvrsena mnogobrojna ispitivanja u pogledu biolosko-biohemijskih svojstava ove zaista cudesne biljke. Najinteresantniji objavljeni rezultati su vezani za sledeca polja primene ginka:

– uticaj ginka na mozdane funkcije,

– uticaj na sintezu i lučenje dopamine (vazan neurotransmitter u mozgu).

Zna se da stanje hronicnog stresa moze da izazove simptome slicne Alchajmerovoj bolesti, kao sto su gubitak memorije i pogorsanje mentalnih sposobnosti. Takodje je utvrdjeno da produzeno stanje stresa moze da pojaca karakteristicne znakove starenja mozga. U stresu se proizvodi kortizol, koji omogucava pojacanu mentalnu i fizicku izdrzljivost, da bi mogao organizam da podnosi dodatni pritisak. Poviseni kortizol je pronadjen i kod obolelih od Achajmerove bolesti.

– efekat na lezije mrežnjače (retine),

– tretman migrenoznih glavobolja,

– vrtoglavica,

– hronično zujanje u ušima (tinitus),

– uticaj na nagluvost,

– tretman perifernih i koronarnih vaskularnih oboljenja,

– lečenje impotencije,

– uticaj na bolesti zapaljenske prirode (inflamatorne procese),

– tretman hemoroida,

– lečenje alergijske astme.

Na osnovu podataka, iz zaista impozantne literature objavljene o eksperimentalnim kliničkim istraživanjima vezanim za ginkgo bilobu, u najkraćem moze da se sumira sledeće:

– Ginko podstice gotovo sve moždane aktivnosti. Poboljšava memoriju i moć koncentracije, otklanja potistenost (depresivne tegobe, narocito kod starijih osoba) i osecanje teskobe (anksioznost), moze da predupredi migrenoznu glavobolju, a ispoljenu brzo da otkloni.

Značajno poboljsava moždanu cirkulaciju i posto podstiče sintezu dopamine, povoljno utiče čak i na Alchajmerovu bolest. Ponovo uspostavlja narušene regulatorske mehanizme održavanja krvnog pritiska, te kod osoba sa sniženim krvnim pritiskom (hipotenzija) isti povisuje, a kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom (hipertenzija) dovodi do njegovog sniženja.

Verovatno pozitivna dejstva u lečenju staračke nagluvosti, često otklanja tvrdokorne vrtoglavice (vertigo), hronično zujanje u usima (tinitus) i veoma povoljno deluje u lečenju oštećenja mrežnjače (retinopatija), posebno kod dijabetesnih i bubrežnih bolesnika.

Posto značajno poboljšava cirkulaciju, kako vensku tako i arterijsku. Pored toga što uspostavlja tonus krvnih sudova (reguliše tonus) i sprečava sklonost ka stvaranju krvnih ugrušaka (trombozu), inhibiše zapaljenske reakcije, pa ubrzava otklanjanje tegoba nastalih od inflamatornih bolesti, veoma olakšava tegobe astmatičnih bolesnika.

Potpomaže periferno iskorišćavanje glukoze i time povoljno utiče na tok bolesti kod dijabetičara. Pospešuje prokrljvenost i detoksikacionu funkciju jetre, poboljšava bubrežnu cirkulaciju i funkciju.

Sva navedena dejstva sumarno izrazito povoljno utiču na opšte stanje starijih osoba, povećava se mentalna sposobnost i fizička kondicija, a koža dugo ostaje jedra i elastična.

U studiji koja je ispitivala efekte ginka, vršenoj u grupi od 303 bolesnika starije životne dobi, koji su bolovali od različitih cirkulatornih oboljenja, primenjivan je ekstrakt ginka u dnevnoj dozi od 150 mg u trajanju od 12 nedelja.

Na kraju tretmana, kod 71% lecenih osoba doslo je do znacajnog poboljšanja opšteg stanja, nestali su ili su se ublažili vodeći simptomi, kao što su: nedostatak snage, zamor, vrtoglavica, smanjena fizička sposobnost, glavobolja, depresija, nervoza, smetnje memorije i moći koncentracije.

Jedan od možda najzanimljivijih rezultata istraživanja o primeni ginka (publikovan 1989.) odnosi se na uspehe u lečenju impotencije vaskularne geneze. Autori reference su u grupi od 60 bolesnika sa erektivnom disfunkcijom primenjivali ekstrakt ginka u dozi od 60 mg dnevno, u trajanju od 6 meseci. Na kraju tretmana kod 50% bolesnika doslo je do poboljšanja penilne vaskularizacije.

Iako je spektar blagotvornih dejstava ginkgo bilobe svakim danom širi, a njegov ekstrakt jedan od najpreporučivanijih biljnih dodataka ishrani, naučnici smatraju da još nisu došli do konačnog spiska njegove lekovite palete.

*REIŠI GLjIVA – naročito omiljeni specijalitet na Dalekom istoku. Najnovija istrazivanja su pokazala da zaustavlja rast zloćudnih tumora kod životinja. Naravno, da li tako deluje kod ljudi potrebna su još mnoga ispitivanja, ali do sada je dokazano njeno snažno antihistaminsko delovanje, zatim snižava nivo holesterina i sprečava stvaranje ugrušaka krvi, jača imunološki sistem.

*KINESKA SISANDRA – biljka koju Kineskinje vrlo visoko cene i koriste je za povećanje libido i kao tonik za podmladjivanje, a muškarci za potenciju. Nekada je bila jako retka i skupa. Za vreme carevine mogli su je nabaviti samo velikaši. Sisandra se, kao i ginseng, svrstava u red adaptogena. Kao takva pojačava fizicku izdržljivost i smanjuje osećaj umora. Pojedini naučnici pripisuju joj i svojstvo antidepresiva.

*FO-TI ili HI SU VU – Kinezi joj pripisuju tajnu dugog života i kažu za nju da je to biljka koja podmladjuje i da zahvaljujući njoj mogu da sačuvaju mladalačku životnu snagu i energiju. Pojačava gustinu i rast kose i sprečava da ona posedi. Prema kineskim naučnicima Fo-Ti sprečava pojavu tumora, pojavu ugrusaka krvi i jača srce.

SASTAV  Forever Ginkgo plus:

Ginkgo biloba 30 mg (ekstrakt 1500 mg lista),

Reiši gljiva (Ganoderma lucidum) 210 mg,

Kineska sisandra (Sclusandra chinesis) 130 mg,

Fo-ti (Polygonum multiflorum) 110 mg.

Pakovanje: 60 tableta

Proizvod isporučujemo u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makednoji i dr.

 Proizvode kompanije FLP – FOREVER LIVING PRODUCTS možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 062/521-217

dugme-za-newsletter

[jazzyoptin]