FOREVER FIBER

Zašto je važno jesti hranu bogatu vlaknima ?
Zašto moramo da jedemo vlaknastu hranu i zasto vlakna…?
Živećemo duže, imati manje problema sa srcem, a i organi za varenje nas neće mučiti. #forever-fiber
Treba li vam još razloga za neodložno uključivanje vlakana u svoju ishranu?

Forever Fiber spada u grupu vitaminskih dodataka ishrani i kontroli telesne težine.Vlakna poboljšavaju varenje, daju osjećaj sitosti i mogu se davati u prevenciji kod problema sa prejedanjem jer utiču na smanjenje želje za hranom.
Nutricionisti odraslima savjetuju da unose oko 14 grama vlakana na 1000 kalorija, a gledajući ukupan dnevni kalorijski unos, to je oko 25 grama za žene i 38 grama za muškarce.

Šta sadrži Forever Fiber?

Forever Fiber je zasticena mesavina cetiri vrste vlakana i pruza jednostavan i redovan unos kvalitetnih vlakana u svakodnevnu ishranu. Fiber osigurava brzo otapajuća vlakna kao dodatak ishrani, koja su naročito važna u programu za reguliranje tjelesne težine!
Međutim zašto su vlakna toliko važna za naše zdravlje?

Koja su to vlakna od izuzetne važnosti?

Vlakna su od izuzetne vaznosti za:
1. Održavanje zdravlja debelog creva. Vlaknasta ishrana može efikasno pomoći u sprečavanju hemoroida i divertikulitisa ili sluznih kesica koje nastaju na zidovima creva.
2. Duži životni vek. Nedavna studija pokazala je da oni koji konzumiraju preporučene dnevne količine vlakana imaju 22 posto manji rizik od umiranja od bilo kog uzroka.
3. Snižavanje holesterola. Vlakna ometaju apsorpciju žuči pa se ona izlučuje preko debelog creva i rektuma. Jetra je tada prisiljena da proizvodi više žučnih soli i telo tada koristi holesterol da bi stvorilo žučne soli.
Dakle, da bi se dobio holesterol potreban za proizvodnju više žučnih soli, jetra povećava svoju proizvodnju LDL receptora i zato možemo reći da su rastopljiva vlakna jako važna u smanjenju lipoproteina niske gustoće(LDL) ili lošeg holesterola.
4. Sprečavanje dijabetesa. Vlakna pomažu u regulaciji nivoa šećera u krvi tako što usporavaju apsorpciju šećera. Mnoge studije su pokazale da vlaknasta ishrana smanjuje rizik od obolijevanja od dijabetesa tipa 2.
5. Podsticanje probave. Vlakna omogućavaju lakšu probavu teške i masne hrane i daju stolici gustoću, ali je čine lakšom.
6. Potpomažu mršavljenje. Ispitanici koji su u jednom istraživanju 15 minuta prije obroka pojeli jabuku unijeli su 15 posto manje kalorija u sebe od onih koji su pili sokove. Vlakna se duže razgrađuju pa je osjećaj sitosti dugotrajniji što zasigurno pomaže mršavljenju.
7. Smanjuje se rizik od srčanog udara. Krvni pritisak je niži kod ljudi koji unose dovoljnu količinu vlakana, zato je i rizik od srčanih bolesti manji, uključujući i srčani udar.
Pored toga što pruža pozitivan utjecaj na funkcioniranje metabolizma, Fiber pruža značajnu korist cijelom ljudskom organizmu.
Ukoliko se uzima između obroka, pomaže u smanjivanju osjećaja gladi i kalorijskog unosa. Ovo je naročito važno za osobe koje su u programu reguliranja tjelesne težine.

Pomaže u održavanje normalnog nivoa šećera u krvi i usporava apsorpciju makro hranjivih sastojaka iz hrane, također pomaže u sprječavanju osjećaja tromosti ili gubitka energije nakon jela.

Pokazalo se da vlakna daju pozitivne efekte na kardiovaskularnu funkciju u organizmu, pomažu u podržavanju imuno sustava.

Adekvatan unos hranjivih vlakana olakšava uklanjanje štetnih materija iz organizma, ali i da pomogne u ublažavanju simptoma povremenog zatvora.

Forever Fiber je naša vlastita mešavina četiri vrste vlakana, a nudi jednostavan način za dodavanje ekstra vlakana u prehrani.

Kako se koristi Forever Fiber?

Nacin upotrebe: Dodajte u hranu ili u Forever Aloe Vera Gel ili jednostavno u vašu bocu vode kada idete u akciju!
Pakovanje: Kutija sadrzi 30 kesica

 

Proizvode kompanije FLP – FOREVER LIVING PRODUCTS možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 062/521-217
 
 

dugme-za-newsletter