FOREVER Calcium – Magnesium

Kalcijum citrate formula

Kalcijum je veoma važan mineral u koji u celokupnoj masi naseg tela učestvuje sa 2%. Najviše ga ima u zubima i kostima, dok se ostatak nalazi u nervnim ćelijama, krvi i ostalim telesnim tečnostima. On kosti i zube čini jačim i čuva ih od propadanja, ali takodje obezbedjuje koagulaciju krvi, kao i prenos nervnih impulsa. Važan je takodje za funkcije mišića kao i za regulaciju hormona uključujući i insulin.

FOREVER Calcium - Magnesium

 

Forever Kalcijum sa ukusom vanile obezbedjuje 100% dnevnih potreba organizama. Kalcijum citrate kombinovan sa vitaminom D (holikalciferol) i magnezijum oksidom obezbedjuju maksimalnu apsorpciju. Dve tablet Forever Kalcijuma uz doručak i dve uz večeru lak su način da obezbedite dnevne potrebe organizma za kalcijum i magnezijum.

Magnezijum pored toga što je važan da obezbedi dobro resorbovanje kalcijuma je mineral koji je vazan za pravilan rad nerava i mišića, kao i za pretvaranje šećera iz krvi u energiju. Takođe je poznat i kao antistresni mineral, te pomaže u suzbijanju depresivnih stanja. Sprečava nastajanje naslaga kalcijuma u krvnim sudovima, kao i kamena u bubregu i žuči.

Koji je najvažniji mineral koji daj čvrstinu kostima?

Kalcijum je najvažniji mineral koji daje čvrstinu kostima. Deca i tinedžeri imaju posebnu potrebu za kalcijumom u svojoj ishrani kako i pre a posebno za vreme tinedžerskog doba deca maksimiraju skladištenje kalcijuma u svojim kostima, to pomaže kao prevencija u problemima koji se javljaju kasnije u životu uključujući i redukciju koštane mase.

Tinejdžeri, a posebno devojčice, mogu da imaju pojačan rizik od nerazvijenih i slabih kostiju kao i druge štete po zdravlje. Kalcijum u kostima počinje da se smanjuje na početku zrelog doba, a naročito kod žena progresivno opada u vreme menopause. Adekvatan dijetski kalcijum može u ovom slučaju da umanji gubitak istog iz organizma. U dijetskoj ishrani je kalcijum posebno važan jer podstiče organizam na sagorevanje mast ii zaustavlja stvaranje masnih naslaga.

Procene pokazuju da 30 do 50 miliona amerikanaca je netolerantno na laktozu. Ljudi koji su netolerantni na laktozu (vrsta šećera) ne mogu lako da je svare. Pošto se laktoza nalazi i u mleku i mlečnim proizvodima, on blokira i resorpciju kalcijuma. Za pojedine koji su alergični ili netolerantni (mleko im ne prija) kao i za one koji ne vole mlečne proizvode, kalcijum kao dopuna je neophodna opcija.

Forever Kalcijum je visoko koncentrovana formula koja obezbedjuje 100% dnevnih potreba organizma. Napravljen sa ukusom vanile, obezbedjuje dnevne potrebe kalcijuma, magnezijuma i vitamina D.

Dve tablet Forever Kalcijuma uz doručak i dve uz večeru lak su način da obezbedite dnevne potrebe organizma za kalcijumom i magnezijumom i osigurate vaše kosti i zube od propadanja.

PAKOVANjE FOREVER Calcium – Magnesium: 90 tableta

UPOTREBA FOREVER Calcium – Magnesium: 2 tablete uz doručak i 2 uz večeru

 

Proizvode isporučujemo u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji i dr.

Proizvode kompanije FLP – FOREVER LIVING PRODUCTS možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 062/521-217

dugme-za-newsletter

[jazzyoptin]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *