ARGI+  (L-Arginin)

L-arginin je amino kiselina koja je toliko mocna da je naučnici zovu “čarobna molekula”.
Razlog za to je sto nas organizam pretvara L-arginin u azot-monoksid, molekul koji pomaze krvnim sudovimada se opuste i rasire radi boljeg protoka krvi. Bolji protok krvi znacajno pomaze mnoge vazne funkcije u nasem telu.

    Normalan krvni pritisak
    Opste zdravlje kardiovaskularnog sistema
    Funkcija imunog sistema
    Rast misica
    Rast i obnavljanje kostiju i tkiva
    Musku polnu funkciju
    Metabolizam masti i glukoze
    Proizvodnja hormona koji djeluju protiv starenja

 Forever Argi plus

L-arginin je esencijalna aminokiselina koju organizam proizvodi samo pod posebnim uslovima, u prisustvu određenih materija. Ako te materije nedostaju u organizmu, ili nisu prisutne u potrebnoj srazmeri, L-Arginin se pretvara u esencijalnu odnosno potrebnu aminokiselinu i njen nedostatak se obavezno mora nadoknaditi.
 
Nedonošče nije sposobno da ga proizvede, zbog toga u hranu tih beba obavezno treba dodati ovu aminokiselinu. Za njegovu nadoknadu se moramo pobrinuti i kod problema sa apsorpcijom i kod bubrežnih bolesti jer se u tom slučaju smanjuje sinteza L-Arginina u organizmu. Osnovne materije kao što su kreatin, azot oksid, materije za transfer impulsa u mozgu ili prekursor belančevine koja reguliše imunitet, takođe sadrži arginin.
 
Pošto se L-Arginin može naći u ljudskom organizmu, njegovo unošenje nema štetno dejstvo. L-Arginin je podloga za sintezu azot oksida i kao takva, ima brojne povoljne osobine. Povećanjem njegovog nivoa u organizmu se pospešuje stvaranje azot oksida.
 
Azot oksid je 1992. godine proglašen „molekulom godine“, a oni naučnici koji su opisali njegovu ulogu u fiziologiju su 1998.godine dobili Nobelovu nagradu u oblasti medicine i fiziologije!

Video o Dr.Murad i objašnjenju oko  proizvodu Forever Argi + i argininu.

 
Azot oksid je važan vazodilatator (pospešuje širenje zida krvnih sudova). Zahvaljujući njegovoj sintezi, u krvnim sudovima sa proširenim zidovima cirkuliše veći volumen krvi i tako se ostvaruje snabdevanje kiseonikom, hranljivim materijama tečnošću i hormonima.
 
Zahvaljujući tome može se poboljšati funkcionisanje skoro svakog organa. Zato ima i veliku ulogu u održavanju ili uspostavljanju zdrave cirkulacije, visokom pritisku, zakrečavanju krvnih sudova ili sužavanju koronarnih krvnih sudova.
 
Brojna kardiološka ispitivanja ukazuju da kod srčanih bolesti možemo ublažiti bol u grudnom košu i povećati dejstvo, snagu i rad mišića srca.
 
U transplantovanim organima brzo nastaje zakrečavanje krvnih sudova. Ovo opasno stanje može da postane hronično i često dovodi do nove transplantacije ili smrti. U krvnim sudovima transplantovanog tkiva, kontinuirano se povećava broj ćelija glatkih mišića, zbog čega se sužava presek krvnih sudova i to dovodi do pogoršanja cirkulacije.
 
Nastanak prevelikog broja ćelija glatkih mišića nastaje i zbog imune reakcije na transplantovana tkiva. U takvim uslovima se azot oksid ponaša kao citoprotektivni faktor (faktor za zaštitu ćelija), jer smanjuje toksičnost koju izazivaju slobodni radikali i sprečava da trombociti i leukociti udaraju u zidove krvnih sudova i da se zalepe za njih. Dopuna L-Arginina je u ovim slučajevima veoma povoljna, jer dokazano sprečava brzo zakrečavanje u implantatu.

  Još nešto o Argi +.

Takođe sprečava sudaranje krvnih zrnaca, a time stvaranje tromba i nastanak tromboze. Ima povoljno dejstvo na intermitentno hramanje i oboljenje perifernih krvnih sudova. Unošenje L-Arginina povoljno deluje i na prevenciju komplikacija krvnih sudova kod šećerne bolesti, a unošenje povećane količine L-Arginina može biti korisno i kod već nastalih problema krvnih sudova – zahvaljujući upravo stvaranju azot oksida koji deluje na širenje krvnih sudova.
 
Kod šećernih bolesnika to je veoma značajno, jer L-Arginin spada u onaj mali broj aminokiselina, koje pospešuju stvaranje insulina bez povećanja koncentracije šećera u krvi. Uočeno je da povoljno deluje na ublažavanje (tzv. vaskularne) glavobolje i migrene kod nestabilnog krvnog pritiska, zahvaljujući opuštanju glatke muskulature.
 
Pomaže metabolizam bubrega, oslobađanje organizma od otrovnih materija, posebno u slučajevima kada se nagomila amonijum.
Pomaže imuni sistem, pogotovo ako se uzima zajedno sa vitaminom B i masnim kiselinama Omega-3.
 
Kod sportskih aktivnosti i treniranja pomaže održavanje odgovarajućeg mišićnog tonusa, povećava mišićnu snagu, pa čak i gubitak masti. Ubrzava regeneraciju mišića, jer razgrađuje nus proizvode metabolizma belančevina. Povećava vaskularizaciju u „razvijenim“ mišićima i zbog toga je veoma popularan među onima koji se bave bodi-bildingom.
 
Poboljšava cirkulaciju u krvnim sudovima mozga čime se postiže bolja koncentracija.
 
Lekari preporučuju korišćenje L-Arginina kod  problema sa erekcijom i kao terapiju kod neplodnosti, jer pored erekcije pomaže i oslobađanje seksualnih hormona i širi zid krvnih sudova kavernoznih tela. 80% aminokiselina u spermi muškarca potiče od L-Arginina, on povećava broj spermatozoida i poboljšava njihovu pokretljivost.
 
Izgradnjom belančevina u telu L-Arginin regeneriše ćelije, ubrzava zarastanje rana, sprečava starenje pospešivanjem sinteze kolagena i povećanim taloženjem kolagena u ranama. Zbog toga raste potreba organizma za L-Argininom kod opekotina, povrede velikih površina kože i hiruških rana.
 
Pospešuje oslobađanje hormona, kao i stvaranje hormona rasta i prolaktina.
Azot oksid koji se stvara iz L-Arginina u belim krvnim zrncima uništava bakterije i viruse.
 
Naučna istraživanja u Japanu su dokazala da veoma intenzivno uništava viruse herpesa  i gripa.
U ovom kratkom sažetku se vidi da je L-Arginin zaslužno dobio ime „čudesni molekul“ i nije slučajno, što je širom sveta u centru medicinskih i fizioloških istraživanja.
 
Argi+ obezbedjuje sva korisna dejstva L-agrinina, sadrzi 5 grama po porciji plus mesavinu vitamina i omogucava da Naš organizam dobije dodatnu energiju kako bi imali snage tokom celog dana.
 
L-Arginin je neophodna amino kiselina koja igra jako vaznu ulogu u nasem organizmu, od pomoci je u deobi celija do izgradnje proteina i porizvodnji azot oksida.
 
Neophodan je kod osoba koji imaju problema za zacecem i steritetom muškim i ženskim !
Sastav Voćna Mesavina: Nar, Kupina, Malina, Borovnica, ekstrat crnog vina, sok Brezge,
                                           sok Marela Visnje, Ribizle, ekstrat opne grozdja. . .
 
Priprema:  u pakovanju se nalazi merica kojom se uzima Argi+  pomesati ga sa Aloe Vera Gelom za  efikasniji  ucinak i kompletan unos
 

Pakovanje: 300 grama

Cena: 58.00 EUR

Da li želite više informacija o Argi +?

Preuzmite više informacija o Argi + u pdf-u klikom na dugme

 

Proizvode kompanije FLP – FOREVER LIVING PRODUCTS možete kupiti samo od distributera kompanije.
Pozovite već danas – 062/521-217

dugme-za-newsletter

 
[jazzyoptin]